Nové Sady dostaly výprask od nováčka

Ostudný debakl! Nové Sady dostaly výprask od nováčka

FOTOGALERIE / Na hřišti Nových Sadů se po utkání vytvořily dva hloučky. Parta z Ústí se držela kolem ramen a užívala si vítězný pokřik a euforii. To u domácích Olomoučanů panovalo rozhořčení a smutek. Důvod byl prostý. Na ukazateli svítil po devadesáti minutách výsledek 0:7.

Fotbalisté Nových Sadů rozhodně nenavázali na dobrý výkon z prvního domácího zápasu letošní sezony, v duelu s nováčkem měli plno starostí hned od úvodních minut.

Trenér Petr Mrázek musel kvůli zraněním upravovat sestavu, na levém beku se ocitl spíše ofenzivní Milan Novotný a jeho nepovedená malá domů odstartovala demolici olomouckého celku.

Ústecký Tomáš Orava využil nabídky hned ve 4. minutě, dvěma góly se během čtvrt hodiny přidal střelec Lubomír Maléř.

A po pětadvaceti minutách už to bylo 0:4. Sudí posoudil souboj Novotného se Sencovicim ve vápně jako nedovolený a Bezděk si s penaltou věděl rady.

"Měli jsme vynikající nástup, tentokrát nám to naštěstí neublížilo jako v zápase se Šternberkem. Kluci byli od začátku do konce jasně lepší na baloně, bylo to vidět. Musím je pochválit, nic nevypustili," usmíval se kouč Ústí Radim Žingor.

Jeho tým si nesl do druhé půle velice komfortní náskok.

"Bylo rozhodnuto. Ale chtěli jsme s tím něco udělat, divákům také něco ukázat. Aspoň tu bojovnost a snahu. Ale tentokrát to bylo málo," posteskl si trenér olomouckého celku Petr Mrázek.

I minimální jiskřičku naděje pro Nové Sady zadupal po přestávce pátým gólem, fantastickou trefou ze standardky do šibenice stope Aleš Michálek.  Tři minuty po něm ještě navýšil Pavel Zagol.

Marná snaha domácích pokračovala, šancí skórovat bylo však ze strany Olomouce přece jen málo.

Naopak hlad po gólech ze strany Ústí neutichal a sedmou ránu a poslední ránu zasadil domácím Václav Smolka.

"Vašek zahrál ve středu hřiště výborně. Trefili se nám oba útočníci, musíme být opravdu spokojení. Kluci pořád chtěli hrát, i když to bylo třeba 6:0. To je samozřejmě potěšující," liboval si lodivod ústeckého Sokola Žingor.

Toho navíc může hodně těšit způsob, jakým se jeho výběr po postupu chytil v nové soutěži. Na kontě už má Ústí jedenáct bodů a minimálně do neděle bude na první příčce divize E.

Navíc se bude rozhodovat o možné kontumaci remízového zápasu s Vsetínem, kvůli neoprávněnému startu hráče soupeře. To by mohlo přinést další dva body na konto rozjetého nováčka.

"Uvidíme, jak to bude. Ale za nás panuje zatím velká spokojenost. Mančaft nám funguje, je cítit týmový duch. Posily nám to dobře doplnily," pravil ústecký trenér a spěchal k čekajícím hráčům na společný pokřik.

Novosadský kouč Petr Mrázek má po nevydařeném duelu o čem přemýšlet.

"De facto jsme zkolabovali v celém zápase. Soupeř byl lepší, přehrával nás agresivitou i fotbalově. Podali jsme nedůstojný výkon. Neřekl bych, že jsme se nesnažili, ale ve hře nebylo nic, co by mělo něco společného s dobrým fotbalem," zhodnotil šéf domácí lavičky a pokračoval: "Diváci musí být strašně zklamaní, tak jako jsem já. Ústí to zahrálo chytře. Je to nováček, ale předčili nás ve všech směrech," musel připustit Petr Mrázek.

S Ústím se potkaly Nové Sady v soutěžním zápase už v úvodu poháru, před necelými dvěma měsíci si celek z Hranicka poradil s Mrázkovým nově tvořeným týmem 3:0. Odplata se rozhodně nekonala.

"Tam jsme hráli v okleštěné sestavě, chyběla nám spousta hráčů. Prohráli jsme taky zaslouženě. Teď jsme měli silnější sestavu a prohráli jsme víc než dvojnásobně větším rozdílem," podivoval se Petr Mrázek a dodal: "Takový zápas se někdy stane, facka občas přijde. Teď bude záležet na tom, jak se s tím vypořádáme do dalších zápasů. Rozebereme si to a pak už to musíme hodit za hlavu," uzavřel po drsné porážce novosadský lodivod.

FK Nové Sady - TJ Sokol Ústí 0:7 (0:4)

Branky: 11. a 19. Maléř, 4. Orava, 24. Bezděk z pen., 53. Michálek, 56. Zagol P., 82. Smolka. Rozhodčí: Dorušák - Svoboda, Jelínek. ŽK: Makowski, Novotný - Orava, Zagol, Marek. Diváci: 161.
Nové Sady: Kalina - Kopp, Makowski, Samek, Novotný - Škoda, Urbančik - Režný, Andreev (85. Hodis), Dvorský - Šuba (58. Brhel). Trenér: Petr Mrázek.
Ústí: Urbášek - Bezděk, Král, Michálek, Sencovici (66. Vladik) - Černotský (56. Marek), Pančochář, Smolka, Maléř (46. Zagol M.) - Orava, Zagol P. Trenér: Radim Žingor.

Autor: Stanislav Heloňa


Zdroj: https://olomoucky.denik.cz/fotbal_region/ostudny-debakl-nove-sady-dostaly-vyprask-od-novacka-20170902.html