Nové Sady s novým trenérem i dresy rozstřílely Brumov

Nové Sady s novým trenérem i dresy rozstřílely Brumov

Nové dresy, nový trenér, nová energie, Nové Sady. Fotbalisté olomouckého divizního celku se poprvé v sezoně ukázali na domácím hřišti a prezentace to byla skutečně úspěšná.

Hostující Brumov odjížděl s přídělem 4:0. Vysoká výhra proti silnému soupeři tak přinesla pro mužstvo kouče Petra Mrázka další psychické povzbuzení do začínajícího ročníku, ve kterém získali Hanáci sedm bodů z devíti možných.

Valaši z Brumova mířili na Hanou se šesti body ze dvou zápasů při skóre 6:0, dobrá bilance se ale začala kazit už po čtvrthodině hry. To když domácí Milan Novotný přetáhl centr na zadní tyč, kde sklepl balon pro Davida Škodu Režný a záložník Nových Sadů přesnou ranou otevřel skóre.

Za dalších deset minut centroval z podobného prostoru stoper Makowski a Tomáš Režný byl opět na svém místě, tentokrát sám dotlačil míč do branky a Nové Sady vedly už 2:0.

"Bylo dobře, že jsme se jim v agresivitě a v intenzitě pohybu vyrovnali a řekl bych, že co se týká pohlednosti a fotbalových akcí, tak jsme byli lepší," uvažoval domácí trenér Petr Mrázek.

Dobré základy pro vítězství v podobě dvougólového náskoku ale zejména v úvodu druhé půle prošly ze strany Brumova zkouškou odolnosti. Olomoucký tým obstál a po příchodu Šuby na hřiště nebezpečně kontroval, z čehož plynuly dva rychlé góly patnáct minut před koncem duelu. Brejkové situace využili Andreev a Šuba a bylo rozhodnuto.

"Po přestávce nás soupeř zatlačil, byl na naší polovině a měl nějaké standardky. Ale gól nám nedal, my jsme naopak dvě branky přidali a ještě jsme mohli dát další. Jsme moc rádi za vítězství. I kvůli divákům," pochvaloval si lodivod Nových Sadů, jehož výběr odolal optické převaze Brumova.

"Hráli jednoduchý fotbal a pak to bývá vypjaté, jestli se to podaří odhlavičkovat, nebo jestli míč propadne nebo se nějak smolně odrazí. Těžko říct, jestli jsme byli šťastnější, nebo jsme to dobře pokryli. Góly pak už přinesly úlevu," dodal Mrázek.

S vydařeným prvním domácím duelem mohl být Petr Mrázek maximálně spokojen.

"V přípravě jsme poctivě trénovali, na zápas s Brumovem jsme kladli poměrně velký důraz. Věděli jsme, že loni Novým Sadům domácí zápasy moc nešly. Snažili jsme se nic nepodcenit. Myslím, že jsme zaslouženě vyhráli," zmínil šéf novosadské lavičky, který svěřencům celý zápas vytrvale uděloval řadu pokynů.

"Šel jsem sem, protože mám rád fotbal. Parta je tady dobrá, i když podmínky jsou skromnější. Kluci poctivě trénují, chodí hodně na tréninky. Máme to spojené i s béčkem, takže se nás sejde osmnáct, dvacet, dvaadvacet hráčů na tréninku a to pak člověka ta práce s týmem baví," pousmál se kormidelník Nových Sadů.

Sehraný základ mužstva doplněný o nové hráče zatím přináší Hanákům slibný bodový zisk.

"Je dobře, že jsme doma vyhráli. Měli jsme plus čtyři body v tabulce pravdy a ty nám zůstávají. Vstup do sezony se vydařil," uzavřel Petr Mrázek.

FK Nové Sady - FC Brumov 4:0 (2:0)

Branky: 16. Škoda, 26. Režný, 74. Andreev, 75. Šuba. Rozhodčí: Částečka - Bureš, Mankovecký. ŽK: Samek. Diváci: 140.
Nové Sady: Kalina - Kopp, Makowski, Samek, Ronza - Režný, Škoda, Urbančik, Dvorský (82. Brhel) - Novotný (67. Šuba), Andreev (78. Blaha). Trenér: Petr Mrázek.
Brumov: Cúcik - Chovanec, Kolouch, Kolář, Juřica - Vítek - Imeri (78. Fojtík), Zvoníček, Řehák (64. Chuchma), Naňák (83. Pecha) - Novák. Trenér: Pavol Gabriš.


Zdroj: https://olomoucky.denik.cz/fotbal_region/nove-sady-s-novym-trenerem-i-dresy-rozstrilely-brumov-20170820.html