Kouč Trnečka končí na Nových Sadech. Jistotu záchrany oddálila prohra

Kouč Trnečka končí na Nových Sadech. Jistotu záchrany oddálila prohra

Šanci definitivně rozhodnout o svém udržení v divizi nevyužili fotbalisté Nových Sadů.

Ačkoliv je varianta sestupu poměrně nepravděpodobná, úplný klid ještě Hanáci po porážce od čtrnáctého Frýdlantu nemají.

Závěrečná dvě kola už přitom nabídnou Olomoučanům už jen duel se stejně bodově obdařeným Jeseníkem a souboj s na jaře takřka neporazitelným Novým Jičínem.

"Byli jsme ve složité situaci, měli jsme jen jednoho čerstvého náhradníka. První poločas nebyl špatný, ale ve dvacáté minutě se nám zranil Samek. Tak jsme hráli deset minut v deseti. Za chvíli si udělal něco se zády Kryl a musel jsem využít de facto jediného střídání," komentoval první poločas z pohledu olomouckého celku kouč Karel Trnečka.

Hanáci inkasovali brzy po pauze. Po autovém vhazování odcentrovali domácí na zadní tyč, kde si naběhl nikým nehlídaný David Hutník a otevřel skóre.

Druhý gól přidal Frýdlant o dvacet minut později. Hodis fauloval protihráče, který mu udělal kličku a exekuce se úspěšně ujal Mandičak. O vítězi už bylo takřka rozhodnuto, tři body naděje si domácí pohlídali.

"Penalta to byla, ale v průběhu zápasu byly dvě stejné situace na naše hráče, ještě jeden trestňák měl být hned za vápnem. A nepískalo se nic," krčil rameny olomoucký trenér.

Možný posun na sedmé místo

V posledních dvou zápasech může Nové Sady motivovat vidina tabulkového posunu a jistoty záchrany.

"Hráčům už jsem to zdůrazňoval, můžeme se posunout na sedmé, osmé místo. To by bylo celkem dobré umístění. Ale ve Frýdlantu to někteří nepojali, jako že se hraje o záchranu," mrzelo Karla Trnečku.

Toho čeká po pěti a půl letech domácí rozloučení s Novými Sady v sobotním duelu proti Jeseníku.

"Ano, končím. Už je potřeba nějaká změna, nějaký nový impuls. S angažmá jsem spokojený, dvakrát jsme postoupili," dodává Trnečka.

Frýdlant n. O. - Nové Sady 2:0 (0:0)

Branky: 50. Hutník, 71. Mandičak. Rozhodčí: Richtár - Broskevič, Lukašík. ŽK: Maderský, Marek - Samek, Režný. Diváci: 220.
Nové Sady: Kalina - Kopp, Navrátil, Samek, Hodis (80. Mica) - Škoda, Dvorský - Režný, Kryl (37. Šuba), Banasik - Schlimbach. Trenér: Karel Trnečka.

Autor: Stanislav Heloňa


Zdroj: https://olomoucky.denik.cz/fotbal_region/kouc-trnecka-konci-na-novych-sadech-jistotu-zachrany-oddalila-prohra-20170530.html