Nové Sady jedou z dohrávky s prázdnou

Nové Sady jedou z dohrávky s prázdnou

FOTOGALERIE / Fotbalisté Nových Sadů prohráli ve středeční divizní dohrávce na hřišti Nového Jičína 0:1.

V první půli toho moc zajímavého k vidění nebylo. Dohrávané utkání navíc začínalo během týdne už od 15 hodin.

"Na této úrovni to samozřejmě není moc obvyklé, ale i tak jsme měli první poločas zvládnout lépe. Začali jsme totiž špatně a bylo to mdlé. Od pětadvacáté minuty jsme se trošku zlepšili, ale pořád to bylo málo. První poločas byl vlastně úplně bez šancí," vzpomínal kouč FK Nový Jičín Pavel Hajný. 

Za zmínku stojí jen možný brejk Pyclíka, jenž si však přišlápl míč, trestný kop Kiss Farkase do zdi či rána Švece těsně nad.

Na druhé straně zahrozil v pádu kapitán Režný a v poslední minutě prvního poločasu se do šance probíjel Škoda, ale Tichánek nakonec nemusel řešit nic složitého.

Rozhodující moment utkání přišel v 50. minutě, kdy dostal chvíli prostoru Opatřil, jenž se z úctyhodné vzdálenosti opřel do míče a výstavní ranou pod víko, která byla jeho první brankou v sezoně, zařídil novojičínské vedení. Stejný hráč mohl zanedlouho, po přiťuknutí od Juříčka, přidat druhý úder, ale tentokráte mířil vedle.

Nový Jičín vedoucí branka uklidnila a dostával se i do dalších možností.

Krátce po hodině hry mohl Nové Sady definitivně srazit Pyclík. Opatřilův pokus gólman Kalina vyrazil nad sebe, ale autor prvního domácího gólu ještě stihl hlavou najít novojičínského kanonýra, jehož dorážku však z brankové čáry vykopával Ronza.

Šest minut před koncem pak byla blízko další pojistka, kterou režírovali střídající hráči. Kalich sklepl hlavou míč na Uhlíře, ale jeho pokus hosté zablokovali na roh.

Celek z Olomoucka pak ještě v závěru zatlačil domácí, ale k vyrovnání nevedla ani sérii čtyř rohů za sebou.

"Když si vezmu druhý poločas, tak jsme vyhráli zaslouženě. V poločase jsme si řekli, že musíme přidat. Dali jsme krásnou branku a po gólu jsme měli ještě vyloženou šanci, po které jsme mohli zápas rozhodnout. Soupeř neměl za celé utkání vyloženou šanci, ale v závěru hrozil po standardkách. Navíc měl výškovou převahu a vždycky vám tam může něco spadnout. Z naší strany to bylo vybojované, ale moc potřebné vítězství," oddechl si zkušený novojičínský lodivod.

Fotbalisté Nového Jičína se díky třetímu tříbodovému přísunu v sezoně posunuli se ziskem patnácti bodů už na 7. pozici a na třetí Havířov ztrácejí před závěrečnými čtyřmi podzimními duely šest bodů.

"Bylo to pro nás strašně důležité vítězství a věřím, že když zvládneme i sobotní zápas proti Jeseníku, tak se ještě do konce podzimu dostaneme do popředí tabulky," připomněl Hajný sobotní duel, ve kterém se tým kapitána Švece opět představí na vlastním trávníku, když od 14.30 hodin vyzve desátý Jeseník.

FK NOVÝ JIČÍN - FK NOVÉ SADY 1:0 (0:0)

Branka: 50. Opatřil. ŽK: Nippert, Švec, Javorek - Samek. Rozhodčí: Šafrán - Mojžíš, Kontoršikov. Diváci: 120.

Autor: Dalibor Tobola


Zdroj: https://olomoucky.denik.cz/fotbal_region/nove-sady-jedou-z-dohravky-s-prazdnou-20171019.html


FK NOVÉ SADY

Lesní 4
779 00 Olomouc
tel.:
602 517 856
604 868 408
fkns@seznam.cz