Nové Sady nastřílely Prostějovu jedenáct gólů

Ženský fotbal: Nové Sady nastřílely Prostějovu jedenáct gólů

Hanácké derby jasně ovládly olomoucké favoritky, které na prostějovském hřišti dominovaly. Zářila především Mokrušová, která nastřílela šest branek.

Skóre prvního jarního utkání otevřela Mokrušová, která se blýskla nejen čistým hattrickem, ale přidala pak ještě další tři trefy!

Ve 27. minutě se mezi střelkyně zapsala i Harenčáková a hned dvě minuty nato mířila levačkou přesně Rušilová. O osmý gól se postarala Slaninová, když si její střelu ze šestnáctky do vlastní brány srazila domácí obránkyně. Po první půli tak bylo rozhodnuto.

Ve druhém poločase padly již jen tři branky, domácí důsledněji bránily a podržela je i výborná brankařka Langerová. V 56. minutě přidala gól Strnadlová po svém průniku po levé straně, v 68. minutě dorážela míč ve vápně Kopečková a zvýšila na 10:0 pro Olomoučanky.

Tečku za utkáním udělala kanonýrka Mokrušová a završila tak výsledek na konečných 0:11, což bylo pro domácí kruté.

Je však třeba říci, že jako novačky soutěže udělaly velký pokrok a jejich snaha a bojovnost se jim určitě brzy zúročí. V neděli přivítají FK Nové Sady družstvo z TJ Rakovec Kotvrdovice, a to v 15 hodin na hřišti v Nedvězí.

AFK Prostějov City 2016 - FK Nové Sady 0:11 (0:8)

Branky: 7., 22., 26., 33., 37. a 79. Mokrušová, 27. Harenčáková, 29. Rušilová, 56. Strnadlová, 68. Kopečková, vlastní. Rozhodčí: Dorušák - Motal, Kašpar. Diváků: 120.

Prostějov: Langerová - Malinková, Neherová, Klimešová, Foretová, Jetelová, Maťová, Ejemová, Pohlová, Frömmlová, Gripová, Nováková, Spielmannová. Trenér: Marek Valenta.

Nové Sady: Ondruchová - Kopečková, Kubová, Nováková, Slaninová, Harenčáková, Strnadlová, Nesňalová, Mokrušová, Hrabalová, Balusová, Rušilová,Otáhalíková, Božičevičová.Trenér: Pavel Rücker.
Autorka: Marcela Míšelnická.


Zdroj: https://olomoucky.denik.cz/fotbal_region/zensky-fotbal-nove-sady-nastrilely-prostejovu-jedenact-golu-20170330.html