Nové Sady těsně padly v Havířově.

Nové Sady těsně padly v Havířově. Matušovič jako žolík rozhodl

Náročný zápas odehráli fotbalisté Nových Sadů na půdě ostříleného Havířova. Ambiciózní slezský celek si s Hanáky poradil v poměru 2:1, když minutu po svém příchodu na hřiště rozhodl ve prospěch Indiánů hrající kouč Miroslav Matušovič.

Domácí Havířov vstoupil do zápasu s vervou a pořádně zaměstnal olomouckou defenzivu. První půle sice přinesla převahu Slezanů, jenže gól fanoušci neviděli.

"Při tom průběhu utkání jsem ani neměl obavy o výsledek. Mužstvo hrálo opravdu to, co po něm chci, takže branky byly jen otázkou času," neztrácel naději na lavičce sedící trenér Havířova Miroslav Matušovič.

A trefa Havířovských skutečně po hodině hry přišla. Förster si poradil s bránícím hráčem a ke skórování vyzval povedenou přihrávkou Lukáše Skoupého. Domácí kapitán se nemýlil a Havířov vedl. Těsný náskok však nevydržel Indiánům dlouho. Pěknou akci předvedly také Nové Sady.

"Začalo to velmi dobrou kolmičkou, pak to individuálně potáhl po straně Andreev, přešel přes dva hráče a dával to na přední tyč, kde Šuba předskočil obránce a ze dvou metrů dával gól," popisoval lodivod hostů Petr Mrázek a dodal: "Bylo to pěkné, povedla se taková rychlá, přesná a kvalitní situace."

Nové Sady mohly bránit cenný bod, havířovský trenér Miroslav Matušovič reagoval dvěma střídáními, na plac poslal také sám sebe. A tento tah vyšel, když se trojnásobný mistr první ligy prosadil přímo z rohového kopu.

"Myslel jsem, že bude hrát od začátku. Když má prostor, tak umí dát krásnou přihrávku přesně tam, kde je potřeba. Předtím měli deset rohů a my jsme všechno ubránili. On přišel a kopl to šikovně. Brankář z toho byl smutný, předtím nás dvakrát třikrát podržel a pak přišel nešťastný gól. Ale to se stává," nedělal z inkasované branky tragédii Petr Mrázek. Havířov už si poté výhru pohlídal a vyhoupl se na čelo divize E, kde má stejně bodů společně s Kozlovicemi.

"Na úroveň divize mělo utkání velmi dobrou kvalitu. Soupeř byl opticky lepší, silnější na balonu. Vypracovali si víc šancí a dali dva góly, takže vyhráli zaslouženě," glosoval kouč Nových Sadů Petr Mrázek a pokračoval: "S přístupem jsem spokojený. U třech hráčů nebyly výkony ideálně, což se tak někdy sejde a pak už je to celkem těžké," uvažoval.

Slibný výkon nakonec Hanákům nestačil ani na bod, soupeři se vedlo ještě lépe. Šanci na reparát budou mít Nové Sady na domácí půdě v sobotu.

"Lidi byli s úrovní zápasu spokojení. Byl tam i trenér Dunaj, který nás kdysi vedl v Olomouci a starší hráči z Baníku. Chválili nás, což nám nakonec není nic moc platné," pousmál se Mrázek a dodal: "Teď nás čeká domácí zápas a ten se budeme hodně snažit vyhrát," připomněl nový muž na lavičce divizního olomouckého celku.

O víkendu nastoupí jeho výběr proti nováčkovi z Ústí, které už hrálo proti Olomoučanům před více než měsícem v předkole MOL Cupu a tvořící se mančaft tehdy porazilo 3:0.

MFK Havířov - FK Nové Sady 2:1 (0:0)

Branky: 58. L. Skoupý, 67. Matušovič. Rozhodčí: Galásek - Žurovec, Broskevič. ŽK: Hodis, Samek. Diváci: 320.
Havířov: Slavík - Cenek, Bialek, Cigánek - Klejnot (78. Švábík), Zupko, Wojnar (66. Lišaník), L. Skoupý - Omasta, Uher (66. Matušovič), Förster. Trenér: Miroslav Matušovič.
Nové Sady: Kalina - Kopp, Makowski, Samek, Hodis - Škoda, Urbančik (78. Ronza) - Režný (55. Brhel), Andreev, Dvorský (78. Roupec) - Šuba. Trenér: Petr Mrázek.


Zdroj: https://olomoucky.denik.cz/fotbal_region/nove-sady-tesne-padly-v-havirove-matusovic-jako-zolik-rozhodl-20170828.html


FK NOVÉ SADY

Lesní 4
779 00 Olomouc
tel.:
602 517 856
604 868 408
fkns@seznam.cz