Nové Sady uhrály s posledním jen remízu

Nové Sady uhrály s posledním jen remízu. Chyběla kvalita, řekl trenér

FOTOGALERIE / Fotbalisté Nových Sadů si mohli v sobotu večer odškrtnout patnáctý podzimní zápas, kterým ukončili první polovinu sezóny.

V domácím utkání proti posledním Petrovicím ale očekávali lepší výsledek než bezbrankovou remízu 0:0.

"Takové všeobecné mínění bylo, že duel zvládneme a bude to poměrně jednoduchá práce. Bohužel to nedopadlo tak, jak jsme si představovali," uvedl po zápase trenér divizního olomouckého celku Petr Mrázek.

Nové Sady měly před zápasem na slezský tým náskok dvanácti bodů. Predikcím šesté výhry v sezóně se tak nešlo divit.

"Před utkáním měl soupeř sedm bodů. Byl jsem přesvědčený, že pokud nedostaneme gól, tak ho sami dáme. To se ale bohužel nestalo," povzdechl si kouč Nových Sadů Petr Mrázek.

Olomoučtí fotbalisté si ani moc příležitostí ke skórování nevytvořili.

"A když už jsme nějakou měli, tak jsme ji nevyřešili kvalitně. Z tohoto pohledu je remíza pro Petrovice trochu šťastná," řekl novosadský trenér.

Domácí tým si během zápasu vypracoval šance především po centrech, které ve vápně nebezpečně propadaly, ale nikdo z olomouckého týmu míč do sítě Petrovic nedostal. Největší příležitost měl střídající Urbančík, který po pěkné akci poslal míč těsně vedle Pacanovského brány.

Žádnému tlaku ale nečelily ani Nové Sady.

"Oni měli jednu jasnou šanci na začátku druhého poločasu, kdy šli sami na bránu, jinak neměli nic," uvedl lodivod Hanáků. "Kdyby ale dali gól z té stoprocentní, byť jediné, příležitosti, tak bychom ani ten jeden bod neměli. Můžu tak říct, že to je vlastně spravedlivá dělba bodů," pokračoval Mrázek.

Výkon podle něj nedosahoval úrovně předešlých týdnů.

"Nemůžu klukům vytknout bojovnost ani nasazení, ale fotbalovosti tam bylo málo. Nepředvedli jsme takovou kvalitu, jakou jsme prokazovali v posledních zápasech se Vsetínem nebo Bohumínem," věděl trenér Nových Sadů.

Proti poslednímu týmu tabulky ale nehrál olomoucký celek v plné síle. Novosadský lodivod totiž nemohl počítat s forvardem Andreevem, záložníkem Dvorským nebo například obráncem Roupcem.

Je odehráno patnáct zápasů - polovina sezóny - a Nové Sady mají na svém kontě dvacet bodů. Ty mohou ještě do zimní přestávky obohatit o další příděl v předehrávce se Šternberkem, která je na programu příští týden.

"Prohra by byla velice špatná a výhra suprová," uzavřel Mrázek.

FK Nové Sady - TJ Lokomotiva Petrovice 0:0

Rozhodčí: Liška - Poláček, Zapletal. ŽK: Šuba - Ruisl. Diváků: 80.
Nové Sady: Kalina - Makowski (78. Ronza), Kopp, Steklý, Hodis, Režný, Brhel, Škoda, Novotný (61. Urbančík), Samek Šuba. Trenér: Petr Mrázek.
Petrovice: Pacanovský - Bujok, Gill, Martikán, Hanusek (73. Urban), Dayero, Dieng (54. Lukan), Gomola (89. Kondziolka), Bajzáth, Hoffmann, Ruisl. Trenér: Zdeněk Dembinný.

Tomáš Macák

Autor:  Redakce


Zdroj: https://olomoucky.denik.cz/fotbal_region/nove-sady-uhraly-s-poslednim-jen-remizu-chybela-kvalita-rekl-trener-20171112.html



FK NOVÉ SADY

Lesní 4
779 00 Olomouc
tel.:
602 517 856
604 868 408
fkns@seznam.cz