Nové Sady uspěly v Havířově

Nové Sady uspěly v Havířově, výhru trefil Dvorský

Posledních pět minut rozhodlo. Indiáni z Havířova pořádně prověřili fotbalisty z Nových Sadů, ale byli to hráči z Hané, kdo se radoval z vítězství na půdě druhého týmu divize E. V závěrečných momentech se dvakrát během dvou minut se trefil záložník David Dvorský a silný domácí mančaft už pouze snížil.

"Je fakt, že domácí měli více ze hry. My jsme spíš bránili. Měli šest náhradníků a my jednoho. Na tréninku nás v pátek bylo dost, ale pak přišly omluvenky, z nichž některé vůbec nechápu," nazlobeně popisoval rozpoložení olomouckého týmu před zápasem s favoritem kouč Karel Trnečka. Jenže na hřišti si Nové Sady poradily.

"Kluci se semkli a podali výborný, ucelený výkon. Byl to úplně jiný zápas než ten první doma. Snažili jsme se hrát kombinačně, i když to bylo těžké, soupeř měl daleko víc balon na kopačkách," připustil hostující trenér.

Převaha Havířova však podle něj neresultovala ve výraznější příležitosti.

"Měli nějaké šance ze standardek nebo střely z dálky. Do ničeho jsme je moc nepustili," pochvaloval si Karel Trnečka. Kromě náhradního gólmana Kňávy měl na lavičce už jen někdejší hvězdu krajského přeboru Viléma Papicu. A ten se po příchodu na hřiště rozhodně neztratil.

"V závěru tam šel Vilda Papica, kvůli pracovním povinnostem moc netrénuje, a nahrál na gól. David Dvorský šel sám a krásnou střelou přes celou branku do šibenice nás poslal do vedení," popisoval důležitý okamžik z 84. minut Karel Trnečka.

Za další dvě minuty přidal po centru ze strany olomoucký záložník Dvorský druhý gól a tříbodový zisk Nových Sadů získal jasné kontury.

"Havířov pak hrál vabank, nakopávali to dopředu na vysoké hráče. Hlavou pak snížili, ale my jsme to pak takticky uhráli tak, jak se to dělá," pousmál se Karel Trnečka a cenil si nasazení svého celku

"Určitě tam byla velká bojovnost, velká snaha. Sestava byla malá, oni měli čtyři vysoké hráče, ale nějak jsme to ubránili," těšilo Trnečku.
V základní sestavě nastoupil Dominik Mica, příchod krajního ofenzivního fotbalisty se upekl těsně před zápasem.

"Je to kmenový hráč Zbrojovky Brno. Byl na hostování ve Valašském Meziříčí a trenér Míša Kovář mi volal, že má hodně hráčů a že Mica není vytížený. Tak jsme ho vzali. Ani jsem ho neviděl a hrál v základu," vyprávěl kormidelník Nových Sadů. Ze srovnání s Havířovem mnoho týmů v letošní sezoně vítězně nevyšlo.

"Myslím, že jsme udělali takový krok k záchraně, když jsme vyhráli nad ambiciózním mužstvem, které se netají tím, že chce postoupit," uvažoval Karel Trnečka a dodal: "Taky jsem trochu rád, že jsme pomohli Míšovi Kovářovi, který trénuje Valašské Meziříčí. Míšu jsem kdysi trénoval, je to výborný kluk a trenér. Samozřejmě jsme chtěli ale hlavně vyhrát kvůli sobě," s úsměvem uzavřel kouč Trnečka.

MFK Havířov - FK Nové Sady 1:2 (0:0)

Branky: 88. Gomola - 84. a 86. Dvorský. Rozhodčí: Šištík - Mankovecký, Kontoršikov. ŽK: Skoupý, Cigánek, Wojnar, Zupko - Dvorský, Režný. ČK: 85. Cigánek. Diváci: 296.
Nové Sady: Kalina - Dlouhý, Kopp, Samek, Hodis - Škoda, Dvorský - Mica (71. Papica), Brhel, Kryl - Režný. Trenér: Karel Trnečka.


Zdroj: https://olomoucky.denik.cz/fotbal_region/nove-sady-uspely-v-havirove-vyhru-trefil-dvorsky-20170404.html