Nové Sady vyloupily Brumov.

Nové Sady vyloupily Brumov. Domácí po prohře "brečeli"

Velmi spokojení odjížděli fotbalisté Nových Sadů z Brumova. Na tamní umělé trávě zvítězili 1:0 a do tabulky divize E si připsali drahocenné tři body. Domácím naopak zůstaly oči pro pláč.

"Zápas byl bojovný, agresivní a hra měla spád. O fotbalové kvalitě se už ale tolik mluvit nedá, hrálo se totiž na umělce, která byla úzká. A navíc foukal silný vítr, který nepřál kombinačnímu fotbalu," upozornil trenér Nových Sadů Petr Mrázek.

Brumov chtěl z výhody domácího prostředí vytěžit maximum a sázel na dlouhé auty do vápna soupeře, ze kterých si vytvářel většinu nebezpečných situací.

Obrana Nových Sadů ale všechny ošemetné situace pokryla. K pohodě týmu z Olomouce navíc přispěla rychle vstřelená branka, o kterou se postaral Jiří Schlimbach po centru Urbančíka.

"Moc šancí velkých jsme pak už neměli. Soupeř měl závary a musím říct, že nás třikrát v nebezpečných situacích podržel brankář Kalina," dodal trenér Mrázek.

Nové Sady si díky výhře hodně pomohly. "Bude se nám teď lépe dýchat. Nadcházející domácí zápas s Havířovem bude určitě kvalitnější," vyhlíží Mrázek sobotní bitvu se třetím týmem tabulky.

Naopak Brumov bojující o záchranu domácí ztráty hodně litoval.

"V uvozovkách pláčeme. I bod by byl málo," konstatoval asistent hrajícího trenéra Koláře Ivan Pecha.

"Za druhou půli jsme měli vyhrát. Soupeř se nedostal za půlku. Dvakrát jsme nastřelili tyč, třikrát gólman soupeře doslova čaroval. Spálili jsme snad osm tutovek," chytal se za hlavu Pecha.

"Jsou dva druhy porážek. V zápase, kdy jste horší, si řeknete OK, neměli jste na to. Ale prohry jako dnes bolí. I soupeř za námi po zápase přišel, že i za bod by byl rád. Nechci hledat chybu ve štěstí, ale nestálo při nás. Hráče jsme pochválili," dodal Pecha.

Brumov - FK Nové Sady 0:1 (0:1)

Branka: 8. Schlimbach. Rozhodčí: Mankovecký - Černoevič, Dudek. ŽK: Novák, Kolouch - Šuba. Diváci: 100.
Brumov: Smolík - Doležal, Kolouch, Vítek, Juřica, Chovanec, Chuchma, Vaculín, (54. Vlček) Kolář, Novák, Kubiš (75. Bůbela). Hrající trenér: Martin Kolář.
Nové Sady: Kalina - Roupec, Samek, Kopp, Hodis - Urbančík (46. Dokoupil), Škoda, Dvorský, Šuba - Schlimbach (75. Andreev), Novotný (57. Danis). Trenér: Petr Mrázek.

Autor: Miroslav Mazal


Zdroj: https://olomoucky.denik.cz/fotbal_region/nove-sady-vyloupily-brumov-domaci-po-prohre-breceli-20180326.html