Pospěch úřadoval na Sadech

Pospěch úřadoval na Sadech. Dalším hattrickem řídil výhru lídra

Odvážná hra Nových Sadů stačila na fotbalisty vedoucího Valašského Meziříčí. Jednoho hráče však Hanáci zastavit nedokázali. Zbyněk Pospěch, exligový útočník v Olomouci prokázal gólový instinkt a hattrickem rozhodl o výhře lídra divize E 4:2.

Po dvaceti minutách se favorizovaný aspirant na postup do MSFL dostal do vedení, když hlavou uklidil na zadní tyči osamocený stoper Sviták dlouhý aut. Za dalších deset minut ukázal svou sílu Zbyněk Popsěch, v souboji udržel míč, otočil se a střelou k tyči zvýšil na 0:2. Rychlou odpověď ale našly Nové Sady po standardce v úspěšném zakončení Dvorského.

"Začátek se nám povedl, ale domácí nám snížili a to je nakoplo. Pak to dokonce vyrovnali a my jsme byli chvilku zaskočení," ohlížel se za průběhem duelu hrající kouč Valmezu Michal Kovář.

O vyrovnání se postaral krásnou hlavičkou brzy po střídání novosadský Jan Šuba, pak už ale úřadoval Zbyněk Pospěch.

"Je tady na to, aby dával góly. A znovu potvrdil to, že když na něj budeme hrát a budeme vytvářet tlak na soupeře, tak je schopen rozhodovat zápasy," ocenil třígólový příspěvek zkušeného forvarda Michal Kovář.

Pospěch dostal kousek prostoru pět minut po vyrovnávacím gólu Šuby a zpoza vápna přeloboval Zbořila. O chvilku později zase jeho křižná střela přes celou branku zapadla za tyč a bylo rozhodnuto. Závěrečnou čtvrthodinku už si hosté zkušeně pohlídali.

"Měli tam tři velmi kvalitní hráče. Míšu Kováře, Pospěcha a Svitáka. Mají velice zkušenou osu mužstva. Chtěli jsme čekat na nějakou šanci, když se nám podařilo srovnat na 2:2. Ale pak jsme si hloupě nechali dát dva góly Pospěchem.

Vyhráli zaslouženě," uznal trenér domácích Karel Trnečka a dodal: "Hráčům nemůžu vytknout bojovnost, kdyby takhle hráli ostatní zápasy doma, tak by si s jiným soupeřem poradili. Ale tenhle protivník byl skutečně kvalitní," podotkl Trnečka.

Se svým dávným svěřencem a legendou Sigmy Olomouc Michalem Kovářem si ještě zápas rozebere, i když oba byli tentokrát soupeři.

"Určitě zajdeme někdy na kafe. Přeju mu, aby postoupili a vyhráli před Havířovem. Mají široký kádr a dobré podmínky," prohlásil Karel Trnečka. Jeho zkušenosti a poznatky zase jindy využívá i defenzivní fotbalista Valmezu, který má v lize v dresu Olomouce 299 startů.

"Voláme si po každém zápase. Oni hrají před námi s protivníky, kteří nás pak čekají. Vždycky mi něco poradí, ale tentokrát mi samozřejmě neporadil nic. A já jemu taky ne," pousmál se bývalý hráč Hansy Rostock.

"Nebylo to vyhecované, nebo nějaké derby, ale spíš takové pošťuchování mezi námi. Jsem rád, že to takhle vzal," uzavřel Michal Kovář.

FK Nové Sady - TJ Valašské Meziříčí 2:4 (1:2)

Branky: 33. Dvorský, 66. Šuba - 20. Sviták, 30., 69. a 75. Pospěch. Rozhodčí: Běhal - Řezníček, Podhajský. ŽK: Hodis - Výmola. Diváci: 118.

Nové Sady: Zbořil - Kopp, Navrátil, Samek, Hodis - Dvorský, Andreev (80. Mica) - Brhel (63. Škoda), Kryl (63. Šuba), Banasik - Schlimbach. Trenér: Karel Trnečka.

Valašské Meziříčí: Rohel - Václavek, Sviták, Michálek, Roupec (50. Bělíček) - Kovář - Dragon (70. Bartozel), Komara, Wludyka - Pospěch, Výmola (85. Kotůlek).


                

Autor: Stanislav Heloňa



Zdroj: https://olomoucky.denik.cz/fotbal_region/pospech-uradoval-na-sadech-dalsim-hattrickem-ridil-vyhru-lidra-20170507.html


FK NOVÉ SADY

Lesní 4
779 00 Olomouc
tel.:
602 517 856
604 868 408
fkns@seznam.cz