Štěstí až do konce

Štěstí až do konce. Nové Sady těsně uhájily domácí výhru

Klidnému středu tabulky divize E se přiblížili fotbalisté Nových Sadů. Olomoucký tým na jaře poprvé slavil z tříbodový zisku na domácí půdě.

Hosté z Petrovic museli dohánět na Hané dvougólové manko a samotném závěru se jim to málem podařilo. Těsný náskok ale Novosadští udrželi a mohli si radostně oddechnout.

"Zaplať pánbůh za to, konečně jsme vyhráli doma. Máme dvacet devět bodů a ještě potřebujeme aspoň jednou vyhrát. Z osmi zápasů už by se nám to mělo povést," netají se záchranářskými myšlenkami kouč Nových Sadů Karel Trnečka.

Po půlhodině hry získal míč na polovině hřiště David Škoda a průnikovou přihrávkou poslal do tutovky Tomáše Režného. Hbitý útočník uklidil míč pod padajícím gólmanem Petrovic a mohl si skočit oslavné salto. "Věděli jsme, jak Nové Sady hrají, ale i tak si vytvořili před gólem ještě dva tři podobné náběhy. Pak už ten jejich maličký hráč využil naší chyby," litoval hostující trenér Jiří Kuljovský.

Pět minut po pauze bylo skóre pro Nové Sady ještě nadějnější. Na centr Dvorského si mezi stopery počkal Jiří Schlimbach a hlavou poslal míč sice do brankáře, ten ale nezareagoval správně a pustil Olomouc do dvougólového vedení. Režný i Schlimbach se tak prosadili po akcích, které odpovídají jejich hráčské typologii. "Přesně tak. Chtěl jsem, aby se oba chytili. Schlimbach to nakonec hlavičkou rozhodl, i když to bylo se štěstím," podotkl Karel Trnečka.

Závěr ale pro Nové Sady rozhodně poklidný nebyl. V 68. minutě snížil z podobné akce jako u prvního gólu domácích petrovický Michal Ruisl. Z bezprostřední blízkosti pět minut před koncem napálil Kalinu hostující Paduch, další šanci na srovnání zmařila Petrovicím nepřesnost. "V prvním poločase jsme měli tři loženky, ale nakonec jsme z toho udělali drama. Byla tam trošku křeč, chtěli jsme to udržet. Na jaře jsme ještě doma nevyhráli," uvažoval nad příčinami nervozity lodivod Nových Sadů a dodal: "Měli jsme spoustu standardek, rohů. Výšková převaha byla na naší straně, ale gól jsme nedali."

Pro petrovického kouče Jiřího Kuljovského nebyl podobný průběh ničím neobvyklým. "Takové zápasy už jsme hráli asi čtyři v řadě. Chybí nám finálky, byl to takový ubojovaný zápas. Vyhrál šťastnější tým. Domácím jsme umožnili uspět, udělali jsme dvě minely a oni je využili," mrzelo hostujícího trenéra. Složitost zápasu pro hosty umocnila početná marodka. "Chybělo nám pět hráčů, sestava byla hodně improvizovaná. Klukům jsem řekl, že mají možnost dostat se do základní sestavy. Rozpadla se nám celá záložní řada. Teď jedeme do Valašského Meziříčí, tam možná pojedeme jenom na výlet," pousmál se Kulovský a uzavřel: "Ale ne, bojujeme dál. Kluci se učí a takové zápasy je posouvají dál."

FK Nové Sady - TJ Lokomotiva Petrovice 2:1 (1:0)

Branky: 30. Režný, 51. Schlimbach - 68. Ruisl. Rozhodčí: Jahoda - Ságl, Malčánek. ŽK: Kalina, Hodis, Režný - Bajzáth, Paduch. Diváci: 70.
Nové Sady: Kalina - Kopp, Navrátil, Samek, Hodis - Škoda, Dvorský (84. Šuba) - Brhel (64. Mica), Režný, Banasik - Schlimbach (79. Andreev). Trenér: Karel Trnečka.

Petrovice: Mrozek - Chwastek (53. Ruisl), Moskál, Siekiera (59. Paduch), Puškáč, Urban, Klein, Bajzáth, Kondziolka, Leibl, Hoffmann. Trenér: Jiří Kuljovský.


                

Autor: Stanislav Heloňa


Zdroj: https://olomoucky.denik.cz/fotbal_region/stesti-az-do-konce-nove-sady-tesne-uhajily-domaci-vyhru-20170423.html