Útočník Schlimbach: Půlrok na Sadech mi dal hodně, chtěl bych do béčka Sigmy

Útočník Schlimbach: Půlrok na Sadech mi dal hodně, chtěl bych do béčka Sigmy

Olomouc - Měsíc říjen znamenal pro novosadské divizní fotbalisty zmrtvýchvstání. Povedenou střeleckou sérií pomohl týmu k úniku ze sestupových vod vysoký útočník Jiří Schlimbach.

Trefil se v pěti zápasech v řadě a čtyřikrát přispěl k vítězství. Odchovanec Sigmy Olomouc sbírá v divizi zkušenosti mezi ostřílenějšími soupeři, jeho ambicí je však návrat na Andrův stadion. Postupnými kroky by si přál uskutečnit sen řady fotbalistů, tedy okusit českou nejvyšší soutěž.

"Tento půlrok mi dal hodně. Dostal jsem se zase do střelecké formy, což jako útočník potřebuju. Nejbližší cíl je dostat se do béčka Sigmy," plánuje střelec Nových Sadů.

Jak se ohlížíte za vítězným zápasem proti Novému Jičínu? S úvodem asi úplná spokojenost nebyla, že?

Začátek se nám nepovedl, hosté na nás vletěli a zatlačili nás. Dobře presovali, z toho pramenil jejich gól. Naopak my jsme dali šťastnou branku na konci poločasu a ve druhé půlce jsme je pomalu do ničeho nepustili. Hráli jsme si svoje a zaslouženě jsme vyhráli.

Co jste změnili do druhé poloviny?

V kabině jsme si k tomu řekli svoje, že výkon v prvním poločase byl špatný a že to musíme úplně obrátit. To se nám podařilo. Druhý poločas jsme zahráli tak, jak jsme si řekli a jsme spokojení.

Dařilo se vám soupeře trápit rychlým napadáním. Sedí vám tento styl hry?

Do zápasů jsme se teď dostávali z pohledu fyzické kondice a připravenosti dobře. Soupeřům jsme se vyrovnali a několikrát jsme je i předčili. V tom byl rozdíl oproti prvním zápasům. Také v tomhle jsme se také zlepšili.

Novou sezonu v divizi se Novým Sadům nepodařilo dobře zahájit.

Špatný úvod, ale dobrý konec. Máme teď několikazápasovou šňůru vítězství, za což jsme rádi. V sezoně jsme si dali za cíl skončit do čtvrtého místa a myslím, že k tomu máme už dobře našlápnuto. Tak uvidíme.

Jaký byl klíč k současné sérii pěti výher?

Myslím, že jsme hráli dobře i předtím, ale chybělo nám štěstí nebo kvalita v koncovce. Hodně jsme to pilovali na tréninku a teď už se to ukázalo i v zápasech. Dařilo se nám dávat více gólů, takže asi je to o nějaké střelecké formě.

Střeleckou fazonu máte i vy, i když jste se proti Novému Jičínu netrefil.

Tentokrát gól nepadl, ale hlavní jsou tři body. To je to nejdůležitější. Statistika mě těší, jako útočník musím dávat góly. Třeba se prosadím zase příště.

Jeseník jste však porazili 7:2, navíc jste mohl slavit hattrick. Jak se to seběhlo?

V Jeseníku to bylo zajímavé. Do čeho jsme v prvním poločase kopli, to nám skončilo v bráně. Mě taky. Tři šance, tři góly, takže parádní zápas.

Na Nových Sadech se vám líbí? Jaké máte fotbalové ambice?

Cítím se tady moc dobře. Parta je výborná a máme kvalitní tým. Jsem tady spokojený, byl to dobrý krok. Chci se co nejdříve prosadit v B-týmu Sigmy, to znamená ve třetí lize. Potom samozřejmě přes druhou ligu až do té první. Ale to je ještě dlouhá cesta. Nejbližší cíl je dostat se do béčka Sigmy.

Nelitujete, že jste šel do divize?

Vůbec to neberu špatně. Tento půlrok mi dal hodně. Dostal jsem se zase do střelecké formy, což jako útočník potřebuju. Určitě to nebyla chyba.

Jste v kontaktu s trenéry na Sigmě?

Jo, na Sigmě třikrát týdně trénuji, takže jsme pořád v kontaktu. Od pondělí do středy jsem se Sigmou a čtvrtek pátek jdu na předzápasové tréninky na Nové Sady, abych se připravil s týmem. Šlape to v pohodě. Čeká nás ještě předehrávka proti Kozlovicím a zase chceme zvítězit za tři body.

Trenér Karel Trnečka o Jiřím Schlimbachovi:
"Jednoznačně je to pro nás velká posila, protože ty góly dá. Rozhodl některé zápasy. I proti Novému Jičínu pomohl, ve druhém poločase uhrál důležité balony. Škoda, že nedal nějaký gól. Měl tam jednu dobrou střelu, kdy to šlo těsně vedle tyčky. Určitě podal výborný výkon."

Autor: Stanislav Heloňa


Zdroj: https://olomoucky.denik.cz/fotbal_region/utocnik-schlimbach-pulrok-na-sadech-mi-dal-hodne-chtel-bych-do-becka-sigmy-20161109.html

Jiří Schlimbach (vlevo)