Vzhůru tabulkou.

Vzhůru tabulkou. Sady přetlačily Nový Jičín po pauze

Olomouc - Nálada na hřišti Nových Sadů je i po patnácti odehraných zápasech divize E o něco lepší. Olomoucký tým prodloužil svou sérii vítězství na pět tříbodových úspěchů v řadě a dostal se do horní poloviny tabulky. Hosté z Nového Jičína potrestali gólem chybu a špatný výkon Nových Sadů v prvním poločase, ale po přestávce už vládli na trávníku domácí.

"První poločas jsme zase trošku prospali. Bylo tam málo bojovnosti, pohybu. Všude jsme byli pozdě, přežili jsme ještě jednu šanci. Skoro nic jsme si nevytvořili a nevystřelili jsme na bránu," okomentoval úvodní dějství trenér Nových Sadů Karel Trnečka.

Hanákům se příliš nedařilo a navíc od 24. minuty prohrávali, když Nový Jičín potrestal zaváhání na polovině hřiště. Střelec Lokša si s brejkovou situací poradil krásným lobem a hosté šli do vedení, i když svým výkonem neoslňovali.

"Byla tam velká chyba Adama Andreeva, on to věděl. O poločase jsem mu proto ani nic moc neříkal. My jsme dali taky spíš náhodný gól," řekl kouč Trnečka.

Do šaten se totiž po centru novosadského beka Tomáše Koppa šlo za stavu 1:1. Míč z kopačky krajního obránce zapadl nečekaně až do šibenice, gólman Garčár se natahoval marně.

Pokorný pálil nad

Klíčovým momentem zápasu však byla situace o pár chvil dříve, když po povedené kolmici Švece upaloval sám na brankáře středem Pokorný. Jeho zakončení však zamířilo nad branku.

O dvě minuty později Kopp srovnal, a druhá půle se tak mohla pro domácí rozběhnout v příznivějším duchu. "Byla to velká šance, ale na kdyby se nehraje. Domácí byli důraznější a více šli za vítězstvím. Nevím, proč jsme se polekali," zklamaně hodnotil lodivod Nového Jičína Alois Holub.

Tři minuty po přestávce stáhl Malina ve vápně olomouckého záložníka Škodu a sudí trestal pokutovým kopem. Jan Šuba si se svou úlohou poradil.

"O přestávce jsme se bavili, že nesmíme dostat gól a hned přišla penalta. Musím se podívat na video, ale jsem přesvědčený, že nebyla. Jedna věc je jasná, že jsme si ve druhém poločase nic pořádného nevytvořili," uznal hostující trenér.

Trnečka: Zlepšili jsme napadání

Podobný pohled měl na dění druhé pětačtyřiceti­minutovky i Karel Trnečka. "Hra se diametrálně zlepšila. Ve druhém poločase jsme je zmáčkli, hráli jsme velice dobře, bylo to na jednu branku. Zlepšili jsme napadání, soupeř musel odkopávat a my jsme získávali odražené balony," prohlásil.

Za hosty ještě zahrozil v 55. minutě útočník Opatřil, jeho pokus však Kalina vyrazil. V šancích už poté byli hlavně domácí. Dvorský neuspěl sám před odkrytou brankou, nebezpečnou přízemní střelu vyslal i Kryl. Po dlouhém autu Šuby zvýšil na 3:1 ranou z malého vápna Tomáš Režný.

"Už je to vidět i na tréninku, že si Režný víc věří. Teď jsme měli na všech trénincích dvaadvacet hráčů i s béčkem, nachystat jsme se mohli dobře a tak by to mělo být," těšilo kouče Nových Sadů. Tomu bude možná chybět Marek Banasik, který musel střídat už v úvodu utkání.

"Má něco s kotníkem, uvidíme. Už nás do konce podzimu čeká jen jeden zápas," připomněl duel s Kozlovicemi.

Na katastrofální úvod sezony už dali Novosadští takřka zapomenout, z posledního místa se za měsíc dostali na sedmou příčku.

"Po sedmi kolech jsme měli dva body a teď máme dvacet jedna. Je to z říše snů, ani jsem to nečekal. Jak jsem byl nejdřív hodně zklamaný, tak teď je to naopak úplně super," zářil po dalším vítězství Karel Trnečka.

FK Nové Sady - FK Nový Jičín 3:1 (1:1)

Branky: 39. Kopp, 49. Šuba z pen., 60. Režný - 24. Lokša. Rozhodčí: Mayer - Sedláček, Pfeifer. ŽK: Malina, Smolarčík. ČK: 88. Smolarčík. Diváků: 76.

Nové Sady: Kalina - Kopp, Navrátil, Samek, Šuba - Škoda, Andreev - Režný, Kryl (86. Alexa), Banasik (17. Dvorský, 79. Hodis) - Schlimbach. Trenér: Karel Trnečka.

Nový Jičín: Garčár - Macíček, Malina, Javorek, Kiss Farkas - Pokorný, Lokša, Švec, Juříček, Uhlíř (54. Smolarčík) - Opatřil. Trenér: Alois Holub.

Autor: Stanislav Heloňa


Zdroj: https://olomoucky.denik.cz/fotbal_region/vzhuru-tabulkou-sady-pretlacily-novy-jicin-po-pauze-20161106.html