Záchranu trefil Režný, pomoct musel i Jeseník

Nové Sady slaví. Záchranu trefil Režný, pomoct musel i Jeseník

ROZHOVOR/ - Kouč Karel Trnečka počítal po zápase se smutnou variantou sestupu a poděkoval hráčům za snahu v uplynulé sezoně. Fotbalisté z Nových Sadů srovnali skóre posledního zápasu v Novém Jičíně na 1:1 dvě minuty před koncem, jenže ani bod jim nemusel při ostatních výsledcích stačit.

Poté však přišla do šatny olomouckého celku radostná zpráva o vítězství Jeseníku, které odsunulo gólem deset minut před koncem do krajského přeboru nováčka z Pusté Polomi. Zkušený trenér Hanáků se mohl rozloučit s Novými Sady splněným úkolem záchrany.
Jak komplikovaná byla nakonec cesta za záchranou v posledním kole?
Nakonec to vyšlo, i když jsme dali gól dvě minuty před koncem a ten nás zachránil. Nezačali jsme moc dobře, dostali jsme hned v desáté minutě branku. Ale pak jsme se paradoxně celkem zvedli. Hráli jsme ale dobře, byli jsme silní na balonu. Ale bohužel jen po šestnáctku, šancí jsme si moc nevytvořili. A navíc ve dvacáté minutě odstoupil Banasik, který měl nevolnost. Šel tam Schlimbach. Hráli jsme na dva útočníky.

Pak ale šance přišly na obou stranách, že?
Před druhým poločasem jsme si řekli, že musíme pokračovat, ale zlepšit se ve finální fázi. Vypracovali jsme si spoustu standardních situací a byly tam dva trestňáky, které kopal Kopp a dával to velice dobře. Trefil i břevno. Posledních pětadvacet minut jsme hráli na tři obránce, dost jsme to otevřeli, abychom vyrovnali. Soupeře jsme pouštěli do nebezpečných situací, jsou v tom silní. Hlavně Lokša. Měli velké šance, ale gólman Kalina nás podržel.

Šlo o hodně. Byl to pro váš tým nervózní zápas?
Určitě. Chtěli jsme vyhrát, kvalita Nového Jičína se ale ukázala. Na jaře byli nejlepší v divizi. Ale potěšilo mě, že jsme je kombinačně přehráli. Jediný nedostatek byl, že jsme se nedokázali prosadit v šestnáctce. Forma útočníků asi nebyla taková (úsměv).

Jak velká byla nakonec úleva ze záchrany? Museli jste ještě zjišťovat další výsledky?
Abych řekl pravdu, tak jsme šli do šatny a věděli jsme, že Frýdlant vyhrál 4:0. Mysleli jsme, že jsme spadli. Klukům jsem poděkoval, protože do toho dali maximum a bojovali. A pak nám přišel říct delegát, že mu volal delegát z Pusté Polomi, že tam Jeseník vyhrál 3:2. A tím pádem, že jsme se o bod zachránili. Pak teprve přišla radost. Poděkování tedy patří i fotbalistům z Jeseníku.
Volal jsem těm třem mým klukům z amatérské reprezentace. Poděkoval jsem jim, že to zvládli a že nám hodně pomohli. I když nás doma porazili 3:0, tak výsledek proti Pusté Polomi taky rozhodl o naší záchraně. Tak jsem jim slíbil, že jim koupím pivo, o víkendu máme soustředění.

Třicet sedm bodů vám málem nestačilo na záchranu. Ukázalo se, jak extrémně vyrovnaná byla letos divize E?
No to jo. Jeseník byl s námi v boji o záchranu, třikrát vyhráli a jsou nakonec šestí. Podobně jsme na tom mohli být taky. Ale zaplať pánbůh za to, že jsme to zachránili. A že se mi za čtyřiadvacet let kariéry nestalo, že bych sestoupil. I to mi hráči připomínali.

Po pěti letech to byl váš poslední zápas na Nových Sadech. Co máte nyní v plánu?
Mám nějaké nabídky ze třetí ligy, asi dvě nebo tři. Tento týden mám s kluby jednání a musím všechno zvážit. Uvidím, chtěl jsem si sice odpočinout, ale když je o mě zájem, tak asi budu pokračovat. Pokud se někde domluvím. 

Třeba v třetiligové Holici? A už je znám váš nástupce v Nových Sadech?
Ještě to nechci konkretizovat. S oddíly jsem tak domluvený. Nevím, kdo půjde na Nové Sady, taky se to ještě řeší.

FK Nový Jičín - FK Nové Sady 1:1 (1:0)

Branky: 11. Lokša - 88. Režný. Rozhodčí: Řezníček - Kozubík, Tomanec. ŽK: Švec, Javorek, Macíček - Navrátil, Kryl. Diváci: 115.

Nové Sady: Kalina - Kopp, Navrátil, Samek, Hodis (76. Dlouhý) - Škoda, Dvorský - Šuba, Kryl, Banasik (28. Schlimbach) - Režný. Trenér: Karel Trnečka.

Autor: Stanislav Heloňa


Zdroj: https://olomoucky.denik.cz/fotbal_region/nove-sady-slavi-zachranu-trefil-rezny-pomoct-musel-i-jesenik-20170612.html


FK NOVÉ SADY

Lesní 4
779 00 Olomouc
tel.:
602 517 856
604 868 408
fkns@seznam.cz