Dvě červené a gól v závěru.

Dvě červené a gól v závěru. Nové Sady nezvládly domácí premiéru

Nové Sady - Ani po druhém kole nemají fotbalisté Nových Sadů v tabulce divize E ani bod. V sobotu totiž smolně padli na svém hřišti s Velkými Karlovicemi. "Je to velice nepříjemné. Mužstvo je oproti loňsku silné, ale zatím jsme to bohužel nepotvrdili," řekl trenér Hanáků Karel Trnečka.

Jeho svěřenci přitom začali dobře, když se po rohovém kopu dostali díky Marku Samkovi ve dvacáté minutě do vedení. Žádný náznak, že by se něco mělo rázem změnit. "V prvním poločase jsme soupeře do ničeho nepustili. Vedli jsme, ale hra nebyla podle mých představ, měli jsme tam hodně ztrát. Hřiště bylo sice na kombinaci hodně mokré, ale dalo se hrát lépe," uvedl Trnečka.

Hned zkraje druhého dějství však přišel první klíčový moment. Domácí Miroslav Navrátil zatáhl za záchrannou brzdu a musel jít po červené kartě do sprch. "Asi byla," potvrdil upřímně zkušený stoper při odchodu ze hřiště. "Bylo to sporné, Navrátil tvrdil, že vzal balon. Na druhé straně se taky mohlo vylučovat po faulu na Banasika, taky by šel sám," okomentoval situaci z 50. minuty trochu jinak domácí kouč.

Hosté přesilovku využili téměř okamžitě. Tomáš Chuchma využil nedorozumění brankáře Zbořila s obráncem Samkem a v pádu z pravé strany vyrovnal.

Ještě hůř bylo domácím dvacet minut před koncem, kdy Marek Banasik, letní posila, strčil v přerušené hře do soupeře a vyfasoval také červenou kartu.

Od této chvíle převzali Valaši iniciativu, do brankových příležitostí se však proti srdnatě bojujícím Olomouckým nedostávali. Než přišla 89. minuta... To Pavel Škrobák z levé strany šestnáctky překvapil všechny přítomné a přesnou přízemní střelou na přední tyč rozhodl utkání. "Měli dvě střely na bránu a dali nám dva góly. Po naší chybě vyrovnali a druhý gól byla zase chyba Zbořila, takový gól na jeho stranu nemůže dostat," zlobil se Trnečka.

Opačné pocity logicky prožíval jeho protějšek. "Přiznávám, že jsme chtěli bod, s tím bychom byli spokojení. Nepřijeli jsme totiž v optimální sestavě, chyběli nám zadáci. Výhra je nadstavba. V závěru už jsem nevěřil, myslel jsem, že to nevyužijeme," usmíval se hostující trenér Ivo Davídek.

Podle něj se však jeho hráči s přesilovkou nevyrovnali úplně dobře. "Vyloučení tomu udala ráz. Pro nás to byla na jednu stranu výhoda, že jsme měli početní výhodu. Ale na druhou stranu my s takovou situací neumíme zacházet, rozsypala se nám hra. Kluci v tu chvíli nevěděli, co mají dělat. Konstruktivita nám dělá problém," doplnil lodivod Velkých Karlovic.

Novosadským tak po dvou divizních zápasech stále v kolonce bodů svítí nula. "Mrzí mě, že nemáme z tohoto utkání ani bod, když už jsme v osmi lidech v poli takhle bojovali. Kluci hráli v oslabení velice dobře, nemám jim co vytknout. I v osmi lidech jsme měli nějaké šance, musím je za to pochválit," uzavřel optimisticky domácí Trnečka.

Možnost napravit zaváhání budou mít jeho svěřenci za týden v Rýmařově, kde se do sestavy vrátí kanonýr Režný. Chybět však budou oba vyloučení.

Nové Sady - Velké Karlovice + Karolinka 1:2 (1:0)

Branky: 20. Samek - 61. Chuchma, 89. Škrobák. ŽK: Andreev, Novotný, Papica - Píšek, Chuchma, Sváček. ČK: 51. Navrátil, 70. Banasik. Rozhodčí: Šula - Mička, Hlubinka. Diváků: 86.

Nové Sady: Zbořil - Kopp, Navrátil, Samek, Šuba - Škoda, Andreev - Banasik, Novotný (59. Hodis), Kryl - Papica. Trenér: Karel Trnečka.

Velké Karlovice: Sváček - Heger, Pinkava, Zeť, Ondřejka - Píšek, Vašut, Pavelka, Langer (90. Podešva) - Škrobák, Chuchma. Trenér: Petr Ondřejka.

Autor: Michal Kvasnica

Zdroj: https://olomoucky.denik.cz/fotbal_region/dve-cervene-a-gol-v-zaveru-nove-sady-nezvladly-domaci-premieru-20160813.html