Nové Sady opět bez výhry

Nové Sady opět bez výhry. Zápas s Havířovem ztratily pět minut před koncem

Olomouc - Fotbalisté Nových Sadů v nové sezoně stále čekají na první vítězství. Svěřenci Karla Trnečky se nedočkali ani ve čtvrtém kole proti Havířovu, přestože ještě pět minut před koncem zápasu vedli 1:0.

Nové Sady tak mají po čtyřech zápasech na kontě pouze dva body, což je pro Karla Trnečku zklamání.

"Dva body jsou neúspěch. Pořád říkám, že to mužstvo je silné a má na víc, přestože nás po každém zápase soupeři chválili, že jsme byli buď vyrovnaným, nebo lepším týmem," poznamenal novosadský kouč.

V zápase proti Havířovu předvedli jeho hráči dva rozdílné poločasy.

"V prvním poločase hrál Havířov velmi dobře. Oni kombinovali a my jen nakopávali. Až ke konci půle jsme si vytvořili nějaké šance a ve druhé půli jsme už byli lepší," okomentoval průběh duelu Trnečka.

Nové Sady zlepšený výkon po přestávce dokázaly proměnit ve vedoucí gól, když se po rohovém kopu prosadil hlavou Režný.

V 85. minutě ale domácí obraně utekl Tomáš Omasta, který sám před gólmanem nezaváhal a vyrovnal na 1:1.

"Takticky jsme to trochu nezvládli. Deset minut před koncem bychom měli spíše podržet míč a nehnat se dopředu," zlobil se Trnečka, který vyzdvihnul výkon soupeře.

"Havířov mě hodně překvapil. Před sezonou posílili a velmi dobře jim hru tvoří hrající trenér Matušovič. Na divizi to byl velmi dobrý fotbal," všimnul si zkušený trenér.

Ten teď musí hráče nabudit, protože po nevydařeném startu soutěže jsou novosadští psychicky dole.

"Na našich hráčích už je trochu deka. Naopak na Havířově bylo vidět, že je se sedmi body v psychické pohodě.," prohlásil Trnečka.

Novosadský lodivod věří, že v dalších kolech se jeho tým výsledkově zvedne.

"Ještě je hodně kol před námi. Doufám, že teď po dvou prohrách a dvou remízách přijdou dvě výhry. V Přerově se pokusíme hrát na vítězství. Věřím, že mužstvo je silné i morálně," dodal Trnečka.

FK Nové Sady - MFK Havířov 1:1 (0:0)

Branky: 64. Režný - 85. Omasta. Rozhodčí: Vejtasa - Částečka, Kulička. ŽK: Cigánek, Matušovič. Diváků: 138.

Nové Sady: Kalina - Hodis, Kopp, Samek, Navrátil - Škoda, Andreev (60. Andreev) - Banasik, Papica (46. Šuba), Kryl - Režný. Trenér: Karel Trnečka.

Havířov: Směták - Babič, Lisický, Cigánek, Skoupý (65. Švábík) - Omasta (90. Pristáš), Matušovič, Zupko, Wojnar, Uher - Gomola (65. Musiol). Trenér: Miroslav Matušovič.

ONDŘEJ KAŠLÍK
Zdroj: https://olomoucky.denik.cz/fotbal_region/nove-sady-opet-bez-vyhry-zapas-s-havirovem-ztratily-pet-minut-pred-koncem-20160828.html

Trenér Nových Sadů Karel Trnečka