První bod.

První bod. Nové Sady remizovaly v Rýmařově

Rýmařov - Fotbalisté Jiskry, kteří v úvodních dvou kolech divize neztratili ani bod, přivítali Nové Sady, ty zase ani bod nezískaly. Tým z Hané ovšem nepřijel do Rýmařova prohrát a dokazoval to od první minuty.

Hned v úvodu měli hosté tutovku, ale neproměnili ji. Domácí okamžitě kontrovali, Šupák byl sám před gólmanem Kalinou, který nahradil Zbořila, ale ten ho vychytal, následné dorážce pak zabránili beci.

Důležitý moment, který velmi ovlivnil průběh utkání, se stal v 18. minutě.

Nové Sady poslaly dlouhou přihrávku dopředu, brankář Kameník vyběhl snad deset metrů před šestnáctku a srazil se nejen se soupeřem, ale i s vlastním spoluhráčem Horákem. Ten zůstal po střetu bezvládně ležet. Utkání bylo na dvanáct minut, do příjezdu rychlé záchranné služby, přerušeno.

Přesto to byli znovu domácí, kteří mohli jít v devětatřicáté minutě do vedení. Němec dostal přihrávku za obranu, přehazoval brankáře, ale míč skončil jen na horní síti hostující svatyně. O pět minut později se vyznamenal Kameník, když vyrazil na roh bombu nekrytého protihráče ze šestnáctky.

Hned poté se nevešla do branky hlavička Šupáka. Po následném protiútoku zase vykopl gólovou hlavičku hostí z brankové čáry Harazin.

V 11. minutě nastavení utekli hosté po levé straně, balon prošel až ke Škodovi a ten ho pověsil nekompromisně pod břevno - 0:1.

Vstup do druhé půle se domácím povedl. V sedmačtyřicáté minutě byl faulován na roku velkého vápna Šupák. K trestnému kopu se postavil Ondruška a trefil přesně k bližší tyči, 1:1. O chvíli později měl Šupák na hlavě obrat, ale gólman Nových Sadů se zaskvěl.

Postupem času se utkání stávalo hodně nervózním. Hráči na obou stranách kazili spousty jednoduchých přihrávek. I když byla vidět neustálá snaha tlačit se dopředu, akce končily většinou na hranici velkého čtverce.

Několikrát vzplály emoce jak na hřišti, tak i na střídačkách. Závěrečnou šanci si připravili hosté. Papica se dostal až před Kameníka, ale v rozhodující chvíli mu ukopl míč Hoza. Jiskra se tak rozešla s Novými Sady smírně. (hab)

Rýmařov - Nové Sady 1:1 (0:1)

Branky: 48. Ondruška - 45. Škoda. Rozhodčí: Kostelník - Šafrán, Šamárek. ŽK: Lesák, D. Furik, Šupák - Škoda, Hodis, Šuba.

Rýmařov: Kameník - Horák (30. D. Furik), Hoza, Harazin, Krejčí - Lesák (69. Vajdik), J. Furik, M. Furik, Němec - Šupák, Ondruška. Trenér: Milan Furik.

Nové Sady: Kalina - Hodis, Kopp, Samek, Šuba (76. Dvorský) - Škoda, Andreev (88. Dlouhý) - Alexa (90. Brhel), Papica, Kryl - Režný. Trenér: Karel Trnečka.

Autor: Pavel Habram


Zdroj: https://olomoucky.denik.cz/fotbal_region/prvni-bod-nove-sady-remizovaly-v-rymarove-20160822.html