Jeseník odvezl z Olomouce záchranu

Jeseník odvezl z Olomouce záchranu. Nové Sady budou hrát o život

Ještě to budou nervy. Zatímco jeseničtí fotbalisté si po utkání v Olomouci mohli užít týmový pokřik a jistotu udržení v divizi, na straně Nových Sadů není situace tak růžová.

Po porážce od Jeseníku 2:3 a dalších výsledcích skupiny E čeká Hanáky boj o záchranu až do posledního kola. Vše mají ještě ve svých rukou, zezadu se však mocně dotahuje Frýdlant nad Ostravicí a také Přerov.
V extrémně vyrovnané tabulce na tom byly před zápasem Nové Sady stejně jako Jeseník a olomoucký tým se chtěl od úvodních minut dostat do vyšších pater žebříčku. Jenže pár minut optické převahy uťali Jeseničtí smrtícím protiútokem. Po rohovém kopu putoval míč expresně po ose Minka - Petr Navrátil - Woitek až do sítě. "Máme velice rychlé záložníky a útočníky a naše taktika také přinesla svoje ovoce," těšil se hostující kouč Petr Ševčík. Domácím v šancích chyběla přesnost, naopak hosté z lázeňského města ukázali svou efektivitu znovu po pauze. Woitek centroval, na zadní tyč si zaběhl Furik a hlavou zvýšil náskok hostů. A za pět minut už vedl Jeseník o tři, nabídku z levé strany uklidil třetím kanadským bodem v utkání Lukáš Woitek. Hotovo? Ještě ne. Nové Sady naopak za pár momentů snížil, když zaváhání hostující obrany potrestal Režný a vzápětí po rohu upravil na 2:3 Šuba. A dramatická dvacetiminutovka byla na světě. "Zase se objevil starý dobrý Jeseník," bral nervózní závěr s nadhledem lodivod hostů Ševčík a pokračoval: "Po nešťastném gólu jsme se začali sesypávat. Přišel ještě jeden, ale ten největší tlak domácích jsme naštěstí dokázali odrazit. Pak už jsem věřil, že to zvládneme," podotkl. A Jeseník to nakonec skutečně zvládl, i když se domácí hodně zlobili za údajnou neodpískanou ruku ve vápně. "Trošku jsme vstali z mrtvých, ale další gól už jsme nepřidali. I když si myslím, že tam byla jasná ruka," nabídl svůj pohled novosadský trenér Karel Trnečka. Trošku jsme vstali z mrtvých, ale další gól už jsme nepřidali. I když si myslím, že tam byla jasná ruka.

"Bavil jsem se s kapitánem a to je pravdomluvný muž. Balon ho trefil do zad, ty emoce byly zbytečné," oponoval Ševčík.
Před zápasem ocenily Nové Sady práci trenéra Trnečky, který po sezoně v klubu skončí po pětiletém působení. A podobně je na tom na lavičce Jeseníku Petr Ševčík. "Já už to mám s klidem a pan Trnečka ne. Trochu je mi to líto. Ale je to takový profík, že to nějak skousne. Jsme rádi za tři body a záchranu. Sadům jsme trochu zkomplikovali život v soutěži, ale takový je fotbal," prohlásil kouč Jeseníku. Mrzel ho také překvapivý výsledek zachraňujícího se Frýdlantu na půdě na jaře takřka stoprocentního Nového Jičína. "Trochu mi vadí korektnost soutěže. Frýdlant vyhraje v Novém Jičíně, který jede celé jaro. To je hodně divné a k zamyšlení. Nelíbí se mi to," mínil Ševčík.

Výsledek 2:3 rozhodně nebyl pro Karla Trnečku ideální domácí rozlučkou. "Je to trpké rozloučení," uznal zkušený trenér. Jeho tým se nemůže na nikoho spoléhat a potřebuje v posledním kole donutit svým výkonem Nový Jičín k dalšímu zaváhání. "Je to teď špatné. Ještě ale máme poslední šanci," uzavírá k tabulkové a zápasové matematice trenér Nových Sadů.

FK Nové Sady - FK Jeseník 2:3 (0:1)

Branky: 66. Režný, 67. Šuba - 6. a 63. Woitek, 56. Furik. Rozhodčí: Slabý - Běhal, Podhajský. ŽK: Navrátil, Škoda - Minka, Furik. Diváci: 195.
Nové Sady: Zbořil - Kopp, Navrátil M., Samek, Hodis (59. Kryl) - Škoda, Dvorský - Režný, Šuba, Banasik - Schlimbach. Trenér: Karel Trnečka.
Jeseník: Pastucha - Mráz, Karakasidis, Macura, Vavrač - Kysela (52. Bříza), Minka, Mlynář, Woitek - Furik (88. Keltner), Navrátil P. (91. Plhák). Trenér: Petr Ševčík.

Autor: Stanislav Heloňa