Nové Sady konečně zvítězily

Chycená penalta a velký tlak. Nové Sady konečně zvítězily

Olomouc - "Nestíhali jsme," uznal při hodnocení druhého poločasu na Nových Sadech trenér Dolního Benešova Dušan Christoph. Třetí tým divize E přicestoval na Hanou v roli favorita, po neproměněné penaltě se ale hosté dostali do útlumu. Převahu olomouckého celku korunovala vítězná branka v 89. minutě a mužstvo Karla Trnečky se mohlo odrazit ode dna tabulky.

První půle příliš vzruchu v chladném dopoledni nenabídla. V šanci byla posila Nových Sadů Jiří Schlimbach, ale míč tečoval zblízka jen těsně mimo.

Z osy hřiště a zhruba z dvaceti metrů zkoušeli ohrozit branku hosté po faulu Hanáků ve velmi slibně se rozvíjející šanci. Patrik Rubý ale střílel mimo a Nové Sady vyvázly z nebezpečí bez trestu.

"Bylo takové vyrovnané, soupeř měl nějaké pološance. Na hráče jsem apeloval, aby ve druhém poločase přidali," řekl domácí kouč Karel Trnečka.

Cestu na divizní zápas si našlo oficiálně jen 52 diváků a ty mohla rozhodně více potěšit hra ve druhém poločase. Pět minut po přestávce měli velkou příležitost otevřít skóre fotbalisté z Dolního Benešova.

Po zákroku Šuby na Adamíka nařídil rozhodčí penaltu. S exekucí z kopačky Jakuba Býmy si ale Marek Kalina poradil a hned z protiútoku mohl šokovat hosty Schlimbach, ale jeho zakončení opět mířilo lehce vedle.

"Kalina nás podržel, těžko by se nám to otáčelo," připustil Karel Trnečka. To trenér Christoph se musel na lavičce Dolního Benešova zlobit. "Byl to zlom zápasu, penalta byla absolutně špatně kopnutá. Místo toho, abychom šli do vedení, tak jsme se sami dostali pod tlak," prohlásil kormidelník klubu z Opavska.

Hostující celek se dostával do defenzivy. Po centru Koppa pálil těsně vedle Kryl, v 67. minutě opět Tomáš Režný neprotrhl svou letošní střeleckou smůlu a rozezvučel jen tyč branky Dolního Benešova.

Na hosty se valil jeden útok za druhým. Ve velkých příležitostech se ocitl opět Schlimbach, hru Nových Sadů oživilo také střídání Adama Andreeva.

Nakonec se přece jen mohli hráči z Olomouce seběhnout do oslavného hloučku.

Z pravé strany odcentroval tři minuty před koncem Tomáš Kopp a na jeho nabídku reagoval hlavičkou neobsazený Jiří Schlimbach.

"Byl to jeden z našich nejlepších poločasů, soupeře jsme přehráli. Byl to velmi kvalitní protivník, v sezoně jen dvakrát prohráli. Musím hráče pochválit, vytvořili jsme si tlak a šance," spokojeně komentoval trenér Trnečka a doplnil: "Určitě to kluky povzbudí, je to první výhra doma. Trošku jsme se posunuli. Byla tam enormní snaha, jsem rád, že jsme to urvali," těšilo olomouckého trenéra.

"Nezasloužili jsme si bodovat. Domácí vyhráli za druhý poločas zaslouženě a blahopřeju jim. Naši hráči nezvládli odvést svůj standard. Při gólu odcentroval volný hráč a hlavičkoval volný hráč uprostřed obrany. Nepochopím to, po penaltě jsme se rozsypali," posteskl si Dušan Christoph.

Nové Sady - Dolní Benešov 1:0 (0:0)

Branka: 89. Schlimbach. Rozhodčí: Broskevič - Trávníček, Částečka. ŽK: Kryl. Diváků: 52.

Nové Sady: Kalina - Kopp, Navrátil, Samek, Šuba - Banasik, Škoda - Režný (91. Dlouhý), Kryl, Dvorský (75. Andreev) - Schlimbach. Trenér: Karel Trnečka.

Dolní Benešov: Kolenko - Václavek, Juchelka, Haas, Moravec - Foitzik (65. Moc), Těžký, Hartmann, Býma (81. Labuda) - Rubý (86. Baránek), Adamík. Trenér: Dušan Christoph.

Autor: Stanislav Heloňa


Zdroj: https://olomoucky.denik.cz/fotbal_region/chycena-penalta-a-velky-tlak-nove-sady-konecne-zvitezily-20161009.html

Nové Sady (žlutočerná) proti Dolnímu Benešovu

Jan Šuba (vpravo)

Nové Sady (žlutočerná) proti Dolnímu Benešovu

Jiří Schlimbach (vlevo)

Fotbalisté Nových Sadů

David Dvorský (vlevo)

Nové Sady (žlutočerná) proti Dolnímu Benešovu

Fotbalisté Nových Sadů

Nové Sady (žlutočerná) proti Dolnímu Benešovu

Nové Sady (žlutočerná) proti Dolnímu Benešovu

David Škoda (u míče)