Nové Sady nakročily k záchraně, vyhrály na hřišti favorita

Nové Sady nakročily k záchraně, vyhrály na hřišti favorita

Dva góly forvarda Schlimbacha přiblížily Nové Sady klidnějšímu závěru sezony.

Počet sestupujících z fotbalové divize E ještě není jistý, tým z Olomouce má však po venkovní výhře nad aktuálně čtvrtým Dolním Benešovem poměrně slibně nakročeno k záchraně.

"Měli jsme dobrý vstup a myslím, že jsme tentokrát chtěli uspět víc než domácí. Těm se na jaře taky moc nedaří," uvažoval kouč Nových Sadů Karel Trnečka.

Po čtyřech minutách hry využil zaváhání domácího obránce útočník Jiří Schlimbach a přesnou trefou otevřel skóre.

Hosté se podruhé radovali o čtvrthodiny později. Marek Banasik přenesl hru zleva doprava, Tomáš Režný sklepl míč na vzdálenější tyč a tam si podruhé v zápase poradil hráč hostující na Nových Sadech z olomoucké Sigmy.

"Byla to pěkná akce, jinak bylo utkání spíš bojovné z obou stran. Moc krásy to nepobralo, ale v současné situaci jsou to pro nás důležité body," podotkl Karel Trnečka.

Za Dolní Benešov zdramatizoval sobotní partii hlavičkou Jakub Býma, ve druhé půli už však diváci gól neviděli.

"Ve druhém poločase jsme to taktickou hrou a bojovností uhájili," mínil Trnečka.

Velkou příležitost přidat pojistku měl v dresu Nových Sadů záložník Marek Banasik, jeho ránu ale zastavilo břevno.

"Byla to škoda, ale musím přiznat, že oni taky mohli ze dvou velkých šancí srovnat. Trošku štěstí je potřeba, bylo to třetí mužstvo soutěže," prohlásil novosadský lodivod, který v současnosti pozorně sleduje tabulku divize E i dalších soutěží.

"Pokud budou padat tři mužstva, tak nám současných třiatřicet bodů nemusí stačit," uvažoval Karel Trnečka a k plánům Novosadských dodal: "Nejlepší by bylo porazit hned doma Hranice a mít relativní klid, další zápasy budou taky složité. Chce to zvládnout domácí utkání, i když teď se nám paradoxně víc daří venku," pousmál se zkušený trenér.

FC Dolní Benešov - FK Nové Sady 1:2 (1:2)

Branky: 5. a 22. Schlimbach - 39. Býma. Rozhodčí: Kulička - Šamárek, Pospíšil. ŽK: Labuda, Těžký - Kalina, Andreev. Diváků: 105.

Nové Sady: Kalina - Kopp, Navrátil, Samek, Hodis - Škoda, Dvorský (68. Šuba) - Režný (83. Dlouhý), Kryl (62. Andreev), Banasik - Schlimbach. Trenér: Karel Trnečka.


                

Autor: Stanislav Heloňa