Nové Sady přehrály neporazitelný Valmez

Nové Sady přehrály neporazitelný Valmez, body však nezískaly

Valašské Meziříčí, Olomouc - "Na umělecký dojem se nehraje," glosoval druhý poločas duelu prvního s posledním kouč Nových Sadů Karel Trnečka. Po přestávce dokázali hosté favorita na jeho hřišti překvapit, šance však olomoucký mančaft neproměnil a tým vedený bývalým obráncem Sigmy Michalem Kovářem svůj náskok udržel.
Zdroj: https://olomoucky.denik.cz/fotbal_region/nove-sady-prehraly-neporazitelny-valmez-body-vsak-neziskaly-20161003.html

Lídr divize E se radoval z gólu po čtvrthodině hry.

Slibně se rozvíjející kombinaci dokázali Hanáci zblokovat, ale míč se odrážel zpět na kopačky domácích. Po zákroku Zbořila přistál balon pět metrů za vápnem, odkud gólmana šikovně přehodil Komara.

O chvíli později se podařilo Valmezu dobře zahrát roh. Aleš Michálek nejprve hlavičkoval do břevna, jeho pokus se ale odrazil dolů na brankovou čáru. Domácí kapitán ukázal důraz a dorážkou poslal Valašské Meziříčí do vedení 2:0.

Na začátku druhé půle udeřily Nové Sady z protiútoku, když ze strany prostřelil osamocený Jiří Schlimbach gólmana Michuta. Ten se ale poté vyznamenal při řadě příležitostí hostujícího celku a tým Karla Trnečky mířil zpět na Hanou s prázdnou.

"Vytvořili jsme si aspoň tři vyložené šance, Režný šel sám na branku, Schlimbach byl sám na malém vápně, nastřelili jsme dvě břevna," vyjmenovával trenér Trnečka a prohlásil: "Byli jsme jasně lepší, ale bohužel se nám vyrovnávací gól nepodařilo dát. Zase jsme bez bodů a teď nás čeká velice těžké utkání s Dolním Benešovem."

Podobně hodnotil zápas i Michal Kovář, který jako hlavní trenér v divizi prožívá s týmem skvělý vstup do sezony.

"Možná jsme je trochu podcenili, ale rázem byl soupeř jasně lepší. Byl to nejhorší náš poločas v letošní sezoně. Dal kontaktní branku a nebýt Milana Michuta v brance, tak jsme mohli dokonce i prohrát. Brankář nás podržel, výsledek nemusel být pro náš tým tak příznivý," objektivně uznal bývalý hráč s bohatými zkušenostmi z české nejvyšší soutěže či Bundesligy.

To olomoucký kouč Trnečka doufá v probuzení střelecké síly Nových Sadů. V divizi mají Hanáci po deseti kolech skóre 9:15 a šest bodů na kontě.

"S produktivitou je to pořád dokola. Hráči chtějí, chtějí, ale bohužel se to nedaří. Tomáš Režný je v sólu každý zápas i v amatérské reprezentaci. Chce to protrhnout. Snad už se to podaří a začne dávat góly," komentoval střelecké trápení loňského kanonýra kouč Trnečka.

Valašské Meziříčí - Nové Sady 2:1 (2:0)

Branky: 16. Komara, 22. Michálek - 52. Schlimbach. Rozhodčí: Vojkovský - Mojžíš, Mikeska. ŽK: Navrátil, Hodis, Škoda. Diváci: 120.

Valašské Meziříčí: Michut - Mica (76. Roupec), Michálek, Kotůlek, Plešek - Komara, Žilinský, Vrána (74. Macíček), Ambrož (83. Sviták) - Výmola, Dragon. Trenér: Michal Kovář.

Nové Sady: Zbořil - Kopp, Navrátil, Samek, Hodis - Škoda, Banasik - Šuba (46. Andreev), Schlimbach, Kryl (65. Maliňák) - Režný. Trenér: Karel Trnečka.

Autor: Stanislav Heloňa

Zdroj: https://olomoucky.denik.cz/fotbal_region/nove-sady-prehraly-neporazitelny-valmez-body-vsak-neziskaly-20161003.html