Obratem k další výhře

Obratem k další výhře. Nové Sady si poradily s Frýdlantem

Olomouc - Série pokračuje. Nové Sady se vynořily z mlhy prohraného prvního poločasu a dokázaly duel s Frýdlantem nad Ostravicí otočit k třetímu vítězství v řadě. Se souhrnným skóre 5:1 z posledních třech utkání se olomoucký celek vyhoupl na desátou příčku divize E, tabulka je však vyrovnaná. Patnáct bodů stejně jako Hanáci mají další tři týmy.

Také s potřebnou dávkou štěstí přečkali Novosadští úvodní dějství jen s jednou inkasovanou brankou na kontě. O trefu hostů se postaral ve vápně osamocený Ilir Preči už v 8. minutě.

Domácí měli sice opticky více míč na svých kopačkách, ale jejich snaha k šancím nevedla. Naopak Frýdlant několikrát nebezpečně zahrozil. Brankář Kalina musel vytahovat hlavičku hostů nad břevno, po půlhodině hry zase po centru exligisty pražské Dukly a odchovance Baníku Jana Svatonského selhal před prázdnou brankou Ondřej Dvořák.

A nevyužité příležitosti Frýdlant brzy po pauze mrzely. "Byli jsme jednoznačně lepší, měli jsme tři čtyři tutovky a soupeř neměl nic," hodnotil kapitán Frýdlantu Michal Střižík a pokračoval: "Říkali jsme si, že do druhého poločasu nastoupíme stejně, ale domácí nás zatlačili a my jsme přestali hrát," posteskl si hostující obránce.

Olomouci pomohly přestávkové pokyny trenéra Karla Trnečky. "Nehráli jsme vůbec dobře. Bylo to ospalé, ve vápně jsme nebyli agresivní. Musel jsem zvýšit hlas, aby se to zlepšilo. V prvních třiceti minutách jsme si vytvořili šance a tlak. To bylo určitě pozitivní," těšilo kouče Trnečku.

Banasik srovnal skóre

Ve druhé půli hosté přestali Novým Sadům konkurovat a po šancích Škody a Šuby nakonec přišlo vyrovnání. Marek Banasik i s přispěním teče Prečiho ze standardní situace srovnal skóre.

Převahu domácí korunovali druhým gólem ze standardní situace, při rohovém kopu přiťukl centr Banasika Andreev pro střelce Schlimbacha, který se trefil ve čtvrtém zápase v řadě.

Po sporném zákroku ve vápně na záložníka Banasika zůstala píšťalka sudího němá, slabší momenty si pak vybrala domácí sestava. V brance však dvakrát ve velmi nebezpečných momentech podržel Nové Sady brankář Kalina.

S obrovským štěstím přežili Hanáci také hlavičku Šiguta, který z prostoru těsně před prázdnou brankou jen hlasitě rozezvučel tyč. Před závěrečným hvizdem ještě Nové Sady přece jen kopaly penaltu, když Frýdlant hasil gólový brejk jen za cenu faulu na Kryla. Na 3:1 pak pečetil Jan Šuba.

Trnečka: Zase jsme blíž středu tabulky

"Když jsme vedli, tak soupeř se samozřejmě snaží a riskuje. Chyběl nám kapitán Mira Navrátil, který je silný v obranných soubojích a organizaci obrany. Ale přežili jsme šance hostů a jsme spokojení. Zase jsme blíž středu tabulky," s úsměvem komentoval Karel Trnečka.

Ten ocenil i výkony mladých Sigmáků v sestavě Nových Sadů, brankáře Kaliny a střelce Schlimbacha.

"Kalina nás podržel, předtím vychytal dvakrát nulu a tentokrát za gól nemohl. Bylo to zblízka k tyči. I Schlimby nám hodně pomohl, vepředu je cítit, je vysoké postavy. Dá se o něj opřít, když se třeba nedaří kombinačně. Prošli mládeží Sigmy a je to vidět," uzavřel zkušený trenér.

FK Nové Sady - 1. BFK Frýdlant n. O. 3:1 (0:1)

Branky: 59. Banasik, 66. Schlimbach, 91. Šuba z pen. - 8. Preči. Rozhodčí: Šamárek - Kaloč, Fajkuš. ŽK: Hodiš, Škoda - Svatonský, Myšinský. Diváci: 116.

Nové Sady: Kalina - Hodis, Kopp, Samek, Šuba - Škoda, Andreev - Režný (86. Alexa), Banasik, Dvorský (46. Kryl) - Schlimbach. Trenér: Karel Trnečka.

Frýdlant n. O.: Polach - Střižík, Hrdlička, Křiva, Hutník (90. Prokop) - Myšinský (75. Šigut), Šrámek, Němec, Dvořák - Preči, Svatonský. Trenér: Michal Chlebek.

Autor: Stanislav Heloňa


Zdroj: https://olomoucky.denik.cz/fotbal_region/obratem-k-dalsi-vyhre-nove-sady-si-poradily-s-frydlantem-20161023.html


       
                             
            
Fotbalisté Nových Sadů (ve žlutém) porazili Frýdlant 3:1.