Skvělý start na lídra nestačil.

Skvělý start na lídra nestačil. Novosadské fotbalistky prohrály s Holešovem

Olomouc - Dobrý začátek nestačil. Novosadské fotbalistky doma padly s lídrem soutěže z Holešova, přestože brzy vedly.

Utkání s lídrem soutěže MSDŽ-B z Holešova nezačaly domácí Nové Sady vůbec špatně, od začátku utkání byly aktivní a získaly si brzy převahu, kterou zúročily již v 11. minutě gólem Novákové. Na její střelu z boku neměla jinak výborná Dědičová šanci.

Převaha domácích sice v prvním poločase přetrvávala, ale po chybě v domácí obraně se v 39. minutě ocitla ve vápně Kuchařová, která střelou k tyči srovnala na 1:1.

Ve druhém poločase se ale situace na hřišti změnila, hru začaly ovládat hráčky Holešova, vytvořily si několik šancí a korunovaly to brankou. V 53. minutě po trestném kopu Šilhárové sice domácí brankařka Opletalová balon úspěšně vyrazila, ale míč nedala domácí obrana pod kontrolu, a tak Šustová svou dorážkou do brány zvýšila na 1:2.

Novosadské hráčky se pod tlakem Holešova dopouštěly dalších hrubých chyb, z kterých vytěžil soupeř další brankové příležitosti.

Ty využil v 76. minutě gólem Krčmářové a v 90. minutě ještě sólem Šilhárové, která vystihla špatnou rozehrávku v obraně a sama prošla i přes vybíhající brankařku a zpečetila tak výsledek na konečných 1:4.

K dalšímu utkání jedou hráčky Nových Sadů v neděli 18. září do Mostkovic, kde hrají v deset hodin.

Nové Sady - Holešovské Holky 1:4 (1:1)

Branky: 12. Nováková - 39. Kuchařová, 53. Šustová, 77. Krčmářová, 90. Šilhárová. Rozhodčí: Koláček - Vedral, Jelínek. Diváků: 20.

Nové Sady: Opletalová, Vytřísalová, Kubová, Balusová, Slaninová, Kopečková, Hrabalová, Nováková, Mokrušová, Marková, Nesňalová, Strnadlová, Janíčková, Harenčáková, Ondruchová, Daňková. Trenér: Pavel Rücker.

Holešov: Dědičová, Kocurková, Rýdlová, Šustová, Krčmářová, Ševčíková, Šilhárová, Randuchová, Ševčíková, Kuchařová, Tiefenbachová, Homolová, Rozsypalová, Jurčíková, Petříková, Škrabalová. Trenér: Slavomír Bednář.

Autorka: Marcela Míšelnická


Zdroj: https://olomoucky.denik.cz/fotbal_region/skvely-start-na-lidra-nestacil-novosadske-fotbalistky-prohraly-s-holesovem-20160916.html

Fotbalistky Nových Sadů